Welkom bij Sport-Accommodatie "De Pauwengaard" Pannerden Welkom bij Sport-Accommodatie "De Pauwengaard" Pannerden
  
Welkom bij Sport-Accommodatie "De Pauwengaard" Pannerden

Menu
J

Activiteitenkalender
oktober 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Alle activiteiten
Buitensport
Binnensport
Schietsport
Darten
Bingo
Kaarten
Jeu de Boules
Overige

Foto-abum

  
RKPSC Nieuws 3e elftal RKPSC 3 toont veerkracht tegen jeugdig Groessen 5 (uitslag 5-3 (6-3 op papier),

RKPSC 3 toont veerkracht tegen jeugdig Groessen 5 (uitslag 5-3 (6-3 op papier), ruststand 0-2)

Zondag 23-9 speelden we onze 1ste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie. Groessen 5 was vandaag te gast. 

Nadat we vorige week bloedeloos 0 – 0 gelijk speelde tegen SDZZ met 2 gastspelers, kon leider Paul Jansen beschikken over een vrijwel volledig equipe. Robert Jansen en Elbigoal (miste vorige week een niet te missen kans..wij denken dat hij deze dag afwezig was om over zijn vormdip na te denken) ontbraken.

Het enige noemenswaardigde van de vorige wedstrijd, naast de gemiste kans van Elbigoal, was toch wel dat gastspeler Bulykin voor een leeg doel de bal er toch over kreeg en zo ons de overwinning door de neus boorde.

Afijn, terug naar vandaag. Gelukkig was Jeroen Bouman weer terug van vakantie zodat de aanvoerdersband weer om zijn arm ging en Frank Roos zijn plek ook weer weet..linksbuiten..

Tijdens de warming-up werd ons duidelijk dat Groessen 5 aantrad met een jeugdig team en dat we onze borst nat konden maken.

Onze jeugd werd op de bank gehouden (Jeffrey (Strijder), Youri(-) en de wat oudere Sjors(Bonkie)) en Paul stuurde de volgende elf gladiatoren het veld in; Antoine (Ed)  in de goal, Mark(-), Martijn (m-m-m-martijn), Luuk (Pepe) , Ruud (Leo) achterin. Tim (Muuske), Edwin (Trucker), Rob (Robbie) op het middenveld. Voorin Michel (Klaas), Jeroen B (Duske) en Frank (Roosnaldo?).

Onder de leiding van scheidsrechter Geert (Gaaaaaaaa doooooooor) Bodde werd er klokslag 10.00 uur afgetrapt.

Na een goede openingsfase van ons kwam het 1ste gevaar ook van ons af. Muuske kon het middenveld vrij oversteken en kon uithalen vanaf een meter of 17.5, helaas miste zijn schot het venijn om gevaarlijk te worden zodat de keeper deze redelijk eenvoudig kon vangen. Enkele minuten later was het Duske die van links naar binnen draaide maar volgens mij in Turkije met enkele Brazilianen op het strand had gevoetbald. Hij probeerde de bal met rechts in de lange hoek te krullen (doet tie anders nooit hoor) maar helaas miste dit schot op een haar na de paal. Groessen stelde hier weinig tegenover. Ze speelden verzorgder maar echt gevaarlijk werden ze niet..echter komen ze wel op voorsprong door slecht ingrijpen van onze verdediging. Niets aan de hand natuulijk..wij hadden toch de gevaarlijkste kansen. Uit een goed genomen corner van Roosnaldo kopte Pepe net naast en zag hierdoor een mooi verjaardagkado in de ballenvanger verdwijnen. Op het middenveld werden enkele leuke duels uitgevochten door Trucker en de aanvoerder van Groessen. Goed doorkomen van een middenvelder van Groessen werd helaas te laat opgemerkt door Robbie waardoor deze speler vrij voor Ed kwam te staan en weinig moeite had de bal beheerst binnen te schuiven. 0-2 voor Groessen. Maar we gingen gewoon verder met ons eigen spel en dit leidde alweer tot een grote kans. Duske speelde zich knap vrij en speelde de bal naar Roosnaldo die het voor elkaar kreeg de bal naast het lege doel te schieten (terwijl Roosnaldo toch wel van de intikkertjes is zolang hij maar niet hoeft te lopen). Het rustsignaal volgde hier niet veel later op.

In de rust kon Paul ons alleen zeggen dat we goed speelden en iets scherper moesten zijn voor de goal. Afgesproken werd dat we iets meer mannenvoetbal op de mat gingen leggen tegen de jochies.

Ondanks de afspraken over meer mannenvoetbal was het wel tijd om “onze jochies” in te brengen. Youri kwam erin voor Klaas, Strijder voor Robbie.

De aftrap van de 2de helft volgde en we hielden ons netjes allemaal aan de afspraken. We zaten kort op de man, duels werden gewonnen en we konden nog meer druk op het goal van Groessen zetten. Het verzorgde spel van Groessen was ontregeld en zij hanterden de lange bal en het peppelen met uitverdedigen. Goed doorkomen van Trucker brak de wedstrijd open, 2-1 en zoals hij het zelf zei..het breekpunt van de wedstrijd. We konden druk blijven houden en gaven achterin niets meer weg. De 2-2 hing in de lucht en deze viel ook. Youri kwam goed naar binnen gesneden en verraste die keeper in de korte hoek, 2-2! We hadden ze waar we ze wilden hebben..met de rug tegen de muur. De 3-2 viel er snel  achter aan en de moed zakte de jongens van Groessen in de schoenen. En nu gaan we ook door..  Uit een corner kon Pepe weer aanleggen met zijn hoofd maar deze bal ging snoeihard op de lat..Weer geen verjaardagskado.. M-m-martijn werd nog gewisseld voor Bonkie en Youri mocht nog binnen het kwartier aanleggen voor zijn 3de. Met nog een half uur te spelen hadden we de wedstrijd naar ons toegetrokken en stond het 4-2! Leo werd nog gewisseld voor Klaas en Trucker voor Robbie, deze 11 mochten de wedstrijd uitspelen. Groessen kwam niet meer onder de druk uit en Strijder besliste de wedstrijd met nog 25 minuten te spelen met een mooie volley. 5-2. Groessen kwam nog 1 x gevaarlijk door maar deze bal werd attent gepareerd door Ed. In de “dyings seconds” van de wedstrijd scoorde Groessen alsnog een eretreffer voor de 2de helft. Einduitslag 5-3..tenminste dat dachten wij.. Maar de scheids had blijkbaar zo genoten van ons spel dat er 6-3 op papier is gekomen.. Rest ons alleen nog de vraag..wie heeft die 6de gemaakt…Duske en Roosnaldo wilde deze wel op naam hebben maar op het moment van schrijven is de goal nog niet toegekend.

Volgende week mogen we weer in alle vroegte aantreden in Diemdam tegen de plaatselijke VC. Om 9.30 trappen we af en bent u van harte uitgenodigd.. Bij volgende animo zullen we overwegen een touringcar te laten rijden.


Mailbericht van Ruud Sommers

Heren,

Willen jullie het wedstrijdverslag op de site zetten?

Hoeft geen afzender bij!

Bedankt,

Groeten

Ruud
 Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina

 Stuur dit artikel / deze informatie naar een kennis  Stuur dit artikel / deze informatie naar een kennis


· Meer over RKPSC Nieuws 3e elftal


Meest gelezen verhaal om RKPSC Nieuws 3e elftal:
RKPSC 3 toont veerkracht tegen jeugdig Groessen 5 (uitslag 5-3 (6-3 op papier),

 
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Pagina Rendering: 0.091 Seconden